Historiens mærkeligste muslimer. Af journalist Tommy Hansen Del dette på facebook! Del denne side på Google+ 


Læs Historiens mærkeligste muslimer. Kommentar af journalist Tommy Hansen på Facebook
Af journalist Tommy Hansen

Rollen som de hidtil mærkeligste muslimer i verdenshistorien, må tilskrives de 19 påståede flykaprere 11. september 2001. Ikke bare citerede de de forkerte vers fra koranen i deres dødsstund, de levede et mildt sagt udsvævende liv med natklubber og sexlegetøj under deres mange ophold i USA.

Et er, at man skal tro på, at 19 fanatiske muslimer kaprede fire flyvemaskiner og bevæbnet med hobbyknive af plastic udløste historiens største terrorhandling med manøvrer, som ville være umulige for professionelle flykaptajner at gennemføre med de givne flytyper. Noget andet er, at disse “religiøse galninge” fordrev deres sidste måneder og uger i stærk modstrid med adskillige af Koranens bud – de levede det glade liv og tog alle vestens fristelser til sig i rigt mål.I juni 2001 mødtes fem af de påståede flykaprere i Las Vegas, på Hotel Econo Lodge på Las Vegas Boulevard. Den bedste forklaring, man fra officielt hold har kunnet finde på dette, er at de mødtes for at spotte mulige terrormål i området, som f.eks. Hoover-dæmningen. Det var ikke første gang, gruppen mødtes på dette hotel.

Om end formålet med dette og talrige andre hotelbesøg i regionen er uklart, benyttede de i hvert fald hver gang lejligheden til at slappe af.

Stripklubber og sexlegetøj
I slutningen af februar 2001 besøgte “flykaprer” Ziad Jarrah en stripklub i Jacksonville, Florida, og i juli samme år bruger to andre, Hamza Alghamdi og Marwan Alshehhi, deres kreditkort til at købe sexlegetøj i en forretning, også i Florida. Satam Al Suqami og brødrene Waleed og Wali Alshehri, overnatter hos forskellige prostituerede i dagene op til 11. september, og tre andre “flykaprere” tilbringer den 10. september om aftenen med en stor fest på stripklubben The Pink Pony, Daytona Beach, Florida. Her smider de om sig med dollarsedler og nyder det løsslupne liv med kvinder og sprut. Hamza Alghamdi ser pornofilm på sit hotelværelse. Atta and Alshehhi bruger 1.000 dollar på tre kvarter på baren Sunrise 251 i Palm Beach, Florida, hvor de er sammen med to lokale, high-socity prostituerede.

Fire dage tidligere, om eftermiddagen den 7. september, ved man, at Mohammed Atta sammen med Alshehhi kom vaklende ind på sportsbaren Shuckums i Hollywood, Florida, begge tydeligt berusede. De fortsatte med stærk spiritus hele resten af aftenen.

Opholdt sig i USA i månedsvis
Nogle af “flykaprene” havde opholdt sig i USA i månedsvis. To af dem boede endda fra september 2000 sammen med en undercover FBI-meddeler i en lejlighed i San Diego – overvågningen af dem var iscenesat af CIA, fordi de to mænd angiveligt havde deltaget i et større Al-Qaeda møde i Malaysia i januar 2000, kort før de rejste ind i USA, som de første af de i alt 19 mænd.

De to mænd, Khalid Almihdhar og Nawaf Alhazmi, boede under overvågning i denne lejlighed i henholdsvis seks uger og tre måneder. I denne periode tog de flylektioner på en nærliggende flyskole, og de brugte timevis derhjemme foran computeren med Microsoft Flysimulator. Den pågældende FBI-meddeler, som rapporterede alt tilbage til CIA, hjalp i øvrigt en af de to med at få oprettet en bankkonto. Selv om CIA sendte en offficiel efterlysning ud om de to og deres udbyggede terrorplaner den 23. august 2001, undlod CIA-direktør George Tenet at omtale dette i sine efterfølgende seks sikkerhedsbriefinger til præsident Bush fra den 1. frem til den 8. september 2001.

Selv om de var eftersøgt som mulige terrorister gennem næsten to uger, kunne de to mænd den 4. og 5. september 2001 uden problemer bruge deres egne kreditkort til at bestille og betale 10 billetter til den 11. september 2001, med angivelse af deres egne og 10 forskellige andre mellemøstlige navne på billetterne. Et eller andet gik galt, for navnene burde på det tidspunkt burde stå øverst i alle kontrolsystemer og få alle interne alarmer til at blinke.

Særbehandling i paskontrollen
De to var ikke de eneste, der oplevede særbehandling. Khalid Almihdhar blev den 31. august 2001 tilbageholdt i immigrationskontrollen, i papirerne beskrevet som “bevæbnet og farlig”. Han bliver her tilbageholdt til den 4. september, hvor hans visa formelt afvises med påstand om, at han har deltaget i terroristaktiviteter. Dagen efter bliver han imidlertid af det amerikanske State Department udpeget som muligt vidne i en FBI-undersøgelse, og immigrationsmyndighederne får besked på at løslade ham.

Således har flere af de påståede flykaprere hygget sig i dagene op til 11. september 2001 med shopping, natklubbesøg, ludere og sexlegetøj, så fanatisk muslimske har de næppe været. Det må også være dem, man på Cockpit Voice Recorderne hører råbe “Allah Akbar” lige før flyvemaskinernes crash. Det er nemlig kun på Hollywood-film og i andre ukyndigt iscenesatte begivenheder, at en muslim ville råbe “Allah Akbar”, når han skulle dø.

Ukendte manuskriptforfattere
Allah Akbar er en generel tilbedelse og betyder ordret “Allah er den mægtigste, intet kan sidestilles med Ham”, og muslimer bruger det, når de skal skræmme deres fjender, eller vil lovprise Allah i det hele taget. Ifølge Profeten Muhammed skal en muslims sidste ord være Trosbekendelsen, den såkaldte Shahada - La Ilaha il’allah, eller “There is no god but God, Muhammad is the messenger of God.” Kun ved at sige denne sætning kan hans synder tilgives og han kan indtræde i paradiset.

Det kan derfor konstateres, at de sidste dramatiske råb “Allah Akbar” fra Cockpit Voice Recorderne 11. september 2001 enten kommer fra fanatiske muslimer, der ikke kendte til Islam - eller skyldes ukendte manuskriptforfattere, som heller ikke var inde i sagerne.

Og man fristes til at stille spørgsmålet: Hvis det så ikke var fanatiske muslimer, men bare muslimer som i store drag nød vestens fristelser, der derfor blandede tilbedelse og trosbekendelse sammen - hvad var så monstro deres motiv for at bytte denne verdslige verden ud med den sikre død?

Her kan i øvrigt læses om Shahada’en, den muslimske trosbekendelse:

http://da.wikipedia.org/wiki/Shahadah
http://en.wikipedia.org/wiki/Shahada

 Tilbage