Operation Northwoods - Planlagt statskriminalitet i USA. Af journalist Tommy Hansen Del dette på facebook! Del denne side på Google+ Afspil den på YouTube! Download 

Er i experiment mode og mediet kan kun afspilles i Firefox og Google Chrome kompatible browser!

It appears you don't have a PDF plugin for this browser. No biggie... you can Downloadclick here to download the PDF file. 


Læs Operation Northwoods - planlagt statskriminalitet i USA. Af journalist Tommy Hansen på Facebook
Af journalist Tommy Hansen. Følg ham på Facebook

Når man gennemlæser de officielle amerikanske dokumenter fra 1961-1962, som først er blevet frigivet til offentligheden i 1999, kommer man til at tænke på manuskriptet til en utroværdig actionfilm. Men planen var virkelig, stærke kræfter havde talrige gode ideer til, hvordan man med terrorhandlinger kunne skabe både voksende krigsindustri og opbakning til invasioner af fremmede lande, helt konkret Fidel Castros Cuba.

I 1961 udtænkte General Lyman L. Lemnitzer og en inderkreds i Pentagon, NSA og CIA en ny plan, der skulle provokere en krig med Fidel Castros Cuba. Planen fik kodenavnet Operation Northwoods og havde til formål med terrorbegivenheder mod USA og amerikanske interesser at skabe opbakning til at invadere Cuba. Planerne blev året efter afvist af præsident Kennedy.

Papirerne fra den tophemmelige “Operation Northwoods” fra 1960erne er først i 2000 er blevet frigivet, og er underskrevet af alle de militære stabschefer fra dengang. Pentagon var helt klar til krig og ville selv sørge for at starte den med omfattende falsk flag operationer, bl.a. fingeret nedskydning af et civilt amerikansk rutefly.


Download northwoods.pdf
“Det er muligt at skabe en hændelse, som på overbevisende måde vil demonstrere, at et cubansk fly har angrebet og skudt et civilt rutefly ned ... passagererne kunne være en gruppe universitetsstude­rende på vej på ferie.” Citat fra Operation Northwoods

Planen omfattede mulige snigmord på cubanske emigranter, kapring af passagerfly, sænkning af både med cubanske flygtninge og udførelse af falske terrorhandlinger på amerikansk jord, i Miami, Florida og måske også i Washington.

“Vi kunne sænke en bådfuld cubanere undervejs til Florida.”, hedder det. Følgende citat stammer ligeledes fra Operation Northwoods-papirerne: “Det er muligt at skabe en hændelse, som på overbevisende måde vil demonstrere, at et cubansk fly har angrebet og skudt et civilt rutefly ned ... passagererne kunne være en gruppe universitetsstuderende på vej på ferie.”

I bogen “Body of Secrets” fra 2001 afslører journalist og tidligere efterretningsanalytiker ved US navy, James Bamford, flere detaljer fra Operation Northwoords: “The plan called for innocent people to be shot on American streets; for boats carrying refugees fleeing Cuba to be sunk on the high seas; for a wave of violent terrorism to be launched in Washington, D.C., Miami, and elsewhere. People would be framed for bombings they did not commit; planes would be hijacked. Using phony evidence, all of it would be blamed on Castro....” En anden ide var at skyde et CIA-fly, forklædt som passagerfly, ned og derefter offentliggøre, at flyet var blevet skudt ned af cubanere, fremgår det af det omfattende og nu offentliggjorte dokument.

“The plan called for innocent people to be shot on American streets” James Banford, 2001

Operation Northwoods rummer en næsten færdig drejebog for, hvordan man simulerer en terrorbegivenhed:

Et fly fra Eglin Air Force Base ville blive malet og nummereret nøjagtig som et civilt registreret fly tilhørende et af de selskaber, som CIA ejer i Miami området. På et givet tidspunkt ville dubletten så blive byttet om med det virkelige civile fly, udvalgte passagerer ville gå ombord og boarding kortene ville blive udfyldt med omhyggeligt udvalgte dæknavne. Det virkelige fly ville blive omdannet til en drone; et ubemandet fly.

“Måske den mest korrupte plan, som nogensinde er skabt af den amerikanske regering” James Banford, 2001

Afgangstidspunkterne for det ubemandede fly og dubletten ville blive valgt med henblik på, at de kunne befinde sig ca. på samme sted syd for Florida på et givet tidspunkt. Fra dette sted ville passagerflyet gå ned på lav højde og flyve til en landingsbane på Eglin AFB, hvor man ville evakuere passagererne og bringe flyet tilbage til dets oprindelige udseende. Det ubemandede fly ville fortsætte. Når det så var over Cuba, ville det sende et “May Day” signal med besked om, at det var under angreb af en cubansk MIG jager. Signalet ville blive afbrudt af, at flyet blev sprængt i luften, udløst af et radiosignal. Dette ville bevirke, at ICAO radiostationer på den vestlige halvkugle ville kunne meddele USA, hvad der var sket med flyet, i stedet for at USA skulle forsøge selv at “sælge” hændelsen

I tillæg til Operation Northwoods havde Pentagon en række tilsvarende operationer, bl.a. Operation Bingo, som var et falsk flag angreb mod USA-faciliteter i Cuba for at skabe en undskyldning for at invadere landet. En anden var Ope­ration Dirty Trick, hvor man planlagde at skyde skylden på Fidel Castro, hvis den kommende første bemandede amerikanske rumflyvning gik galt. Dette ville man opnå ved at fremstille forskelligt bevismateriale for, at cubanerne bevidst havde fået rumfartøjet til at forulykke ved elektroniske forstyrrelser.

KILDER:
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

The National Security Archive: Hent hele dokumentet som PDF (15 sider):
http://www.gwu.edu/~nsarchiv/news/20010430/northwoods.pdf

ABC News: U.S. Military Wanted to Provoke War With Cuba:
http://abcnews.go.com/US/story?id=92662&page=1

CNN i samarbejde med NSA 1999:
Cold War Documentary in HQ- Episode 10: Cuba (1959--1962)
https://www.youtube.com/watch?v=4wZtwhGmQRY

Rense.com: Operation Northwoods -Proof US Government Could Harm Americans:
http://rense.com/general18/harm.htm

ABC-journalist James Banford om Operation Northwoods:
http://www.youtube.com/watch?v=AE-XcBQVq6k


 Tilbage